Matrice 300 RTK

INTELLIGENS OCH SÄKERHET I FOKUS

DJI Matrice 300 RTK är DJI’s nya flaggskepps drönare som är utvecklad för att kunna anpassas efter just era behov. Med en klassledande flygtid på upp till 55 minuter, avancerad sensorik och artificiell intelligens öppnar den upp en värld av nya möjligheter för att utföra säkra och effektiva drönaruppdrag i komplexa miljöer.

Tillsammans med M300 RTK lanseras också en ny generation av kameror, Zenmuse H20 serien, och med en ökad lyftkapacitet på 2.7kg så kan den även bära en rad med olika slags kameror och sensorer.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

DJI Matrice 300 RTK är en adaptiv plattform som kan anpassas för ett flertal olika branscher och några av dom mest naturliga användningsområderna är inspektion av industriella anläggningar och infrastruktur. Den är också ett otroligt värdefullt verktyg för brand & räddningstjänst samt företag inom säkerhetsbranschen.

Tack vare möjligheten att bära olika typer av kameror och sensorer så kan den lämpa sig för insamling av data för otroligt många ändamål och det är nästintill bara fantasin som sätter gränserna. Kontakta oss gärna om ni har tankar kring vad ni vill göra, så kan vi hjälpa er med en god lösning.

VÄDERTÅLIGHET

Matrice 300 RTK är designad för att tåla både kyla, vind och nederbörd och är därför gott lämpad till att flyga i vårt nordiska klimat. Den tål ner till -20°C tack vare uppvärmda batterier. Den kan också hantera vind upp till 15m/s och är IP45-klassad för att kunna motstå nederbörd.

Tack vare dessa egenskaper lämpar sig M300RTK för branscher där drönaren kan behöva användas i kritiska situationer som räddningsinsatser eller felsökning av samhällsviktig infrastruktur.

FLYG SÄKERT

För att ni som operatörer ska kunna flyga tryggt och säkert i komplexa miljöer så kommer M300 RTK med både optiska och infraröda så kallade ToF sensorer på alla sex sidor av drönaren. Den har också hjälpbelysning för att bidra till säkrare flygning i sämre ljusförhållanden.

OPTISKA SENSORER
Dom optiska sensorparen bildar en uppfattning om position och rörelser av drönaren och kan på så sätt assistera med att positionera drönaren samt detektera hinder (Obstacle Avoidance). Sensorerna har upp till 40m räckvidd på det horisontala planet och upp till 30m räckvidd uppåt och neråt.

INFRARÖDA SENSORER
Dom infraröda sensorerna använder så kallad Time-of-Flight teknologi (ToF) för att mäta avstånd till objekt och kan hjälpa till att flyga säkert även i sämre ljusförhållanden. Dom infraröda sensorerna har upp till 8m räckvidd.

BELYSNING
På toppen och botten av drönaren finns LED-belysning. Om dom är aktiverade så slår dom sig automatiskt på när ljusförhållandena är suboptimala. I tillägg har den även strobe-ljus som används för att uppmärksamma andra luftfartyg om sin position.

AIRSENSE
Matrice 300 RTK har inbyggd ADS-B mottagare. Detta system känner av och varnar för annan flygtrafik som använder ADS-B system, så att ni kan hålla säkert avstånd från bemannad luftfart.

REDUNTANTA SYSTEM

För att ge ännu ett lager av säkerhet har M300RTK blivit designad med redundans i flera av sina kritiska system. Detta innebär att det bland annat är dubbla IMU’er, GNSS-moduler, barometrar och batterier som garanterar att om det ena systemet fallerar så finns det ett backup system som kan ta över och försäkra er om att ni kan återvända och landa tryggt och säkert.

KAMEROR & SENSORER

Med DJI Matrice 300 RTK kan ni dra nytta av god nyttolast-kapacitet och konfigurerbara gimbalfästen. Den leveras med ett singelfäste undertill men kan också uppgraderas med Dual Downward Mount och Single Upward Mount, som låter er flyga med upp til 3st gimbals samtidig.

Detta ger er möjligheten att kunna använda en av dom nya Zenmuse H20 kamerorna, tillsammans med till exempel en LED-spotlight och högtalare eller en annan valfri kombination. Med den ökade nyttolast-kapaciteten på upp till 2.7kg öppnas även dörrarna för större och tyngre 3’e-parts sensorer som LiDAR m.m.

ZENMUSE H20 SERIEN

Zenmuse H20 Serien är utvecklad för Matrice 300 RTK och ger er flera kameror kombinerat i en. Den kommer med en vidvinkel, zoom och rangefinder samlat i ett paket.

VIDVINKELKAMERA
Vidvinkelkameran har en 12MP sensor och gör att ni alltid kan ha en bra överblicksbild och behålla en god situationsförståelse medans ni kan vara fullt inzoomade med zoomkameran.

ZOOMKAMERA
Zoomkamera har en 20MP sensor och 20x optisk zoom som låter er zooma in och fånga detaljrika bilder på säkert avstånd. Tillsammans skapar vidvinkelkameran och zoomkameran en 23x Hybrid Zoom. 

LASER RANGEFINDER
I tillägg till dessa har den också en Laser Rangefinder som låter er mäta avstånd till objekt som är upp till 1200m bort. Med denna funktionen kan ni märka ut platser i bilden med GPS-koordinater som visas i kartan.

VÄRMEKAMERA
Zenmuse H20T har alla dom ovanstående kamerorna och rangefinder som finns i Zenmuse H20, men i tillägg har den en värmekamera med 640x512px upplösning.

Tack vare att H20 Serien samlar flera sensorer i en fullt integrerad och gimbalstabiliserad kamera är det nu lättare än någonsin för piloter och inspektörer att flyga avancerade inspektionsuppdrag med goda resultat. Det är också lättare för insatspersonal att samla värdefull information vid nödsituationer, som kan användas för att ta smarta beslut.

DJI Zenmuse H20 Serien
ZENMUSE H20T
KONTAKTA OSS

Vill ni få en offert eller har ni frågor om Matrice 300 RTK, eller någon av våra andra produkter och tjänster så är ni alltid välkomna att kontakta oss för mer information. Ring för en trevlig prat eller skicka ett meddelande så svarar vi så snart vi kan.

KORT OM OSS
MARKNADSLEDANDE SUPPORT

Vårt mål är att hjälpa företag och organisationer med goda drönarlösningar för bland annat inspektion, dokumentation och kartläggning. För oss är kundsupport A och O. Vi drar därför stor nytta av både vår tekniska kunnskap och den praktiska erfarenheten som vårt team har från flera av branscherna vi levererar till.

Kombinationen av vår kunnskap och erfarenhet ihop med vår ambition att alltid sträcka oss lite längre, är det som gör att ni kan vara trygga i att få marknadsledande support när ni väljer att handla av oss.

GRATIS UPPSTART

Vi inkluderar alltid gratis uppstart när ni köper av drönare av oss. Vi startar, uppdaterar och klargör då utrustningen innan leverans.

UTBILDNING

Få maximal avkastning på er investering genom att låta er personal få grundläggande utbildning på er nya utrustning.

SERVICEAVTAL

Undvik onödig stress och låt oss hålla er utrustning i toppskick med regelbunden service och underhåll i vårt servicecenter.