DJI PHANTOM 4 RTK

DRÖNARE FÖR KARTLÄGGNING

När DJI utvecklade Phantom 4 RTK var målet att sätta en ny standard för noggrann kartläggning med hjälp av lätta och kompakta drönare, och P4RTK gör det möjligt att samla in data med centimeternoggrannhet även med minimalt markstöd. Detta är en lättanvänd drönare med stor potential, som lämpar sig bra för kartläggning av små och medelstora områden.

1cm+1ppm
Horisontal RTK Positions-noggrannhet

1.5cm+1ppm
Vertikal RTK Positions-noggrannhet

5cm*
Absolut horisontal noggrannhet i fotogrammetri-modeller 

* Vid flygning på 100m höjd, 2.7cm GSD

FJÄRRKONTROLL & BASSTATION

Phantom 4 RTK är mycket lätt och intuitiv att använda. Den har en handkontroll med en inbyggd och ljusstark 5.5″ skärm* och inbyggd dongel för 4G sim-kort. Med GS RTK appen planerar och genomför du flygningar enkelt. Alla uppdrag sparas också i appen och kan repeteras, om ni har ett projekt som ska dokumenteras regelbundet över tid.

Med basstationen D-RTK 2 Mobile Station kan ni få realtids GNSS-korrektioner till drönaren och även använda den som rover för att sätta ut markstöd. Den är enkel att använda och stödjer kommunikation över 4G, wifi och OcuSync. Detta gör att drönaren kan användas i områden med dålig eller obefintlig 4G-täckning.

* Ni kan också köpa P4RTK med SDK-fjärrkontroll. Med den använder ni telefon eller surfplatta med 3’e-parts applikationer för att göra inställningar, planera och flyga era uppdrag m.m.

DJI - Phantom 4 RTK + D-RTK2
FYSISK RTK, NÄTVERKS-RTK & PPK

För att samla in noggranna data har ni några alternativa metoder. De vanligaste metodenrna är att använda sig av den fysiska basstationen, D-RTK 2 Mobile Station eller nätverks-RTK (NTRIP) som exempelvis SWEPOS. Med dessa mottar ni GNSS korrektionsdata i realtid som drönaren tar emot och slår ihop med metadatan. Detta gör att dessa metoder är väldigt enkla för användaren.

Ni kan också välja att applicera korrektions-datan i efterhand genom så kallad PPK, eller Post Processed Kinematics. Detta är en metod som kräver lite mer manuellt arbete i efterhand, men ger goda resultat och är en aning säkrare då den inte förlitar sig på att drönaren mottar korrektionsdata ute i fält.

Gemensamt för alla metoder är att ni kommer att samla in betydligt bättre data och behöver färre markstöd, jämfört med en drönare som enbart använder standard GNSS-data. Är ni fortfarande osäkra på vilken metod som är rätt för er å hjälper vi er gärna att ta rätt beslut.

ÄR DETTA NYTT FÖR ER?

INGA PROBLEM – VI HJÄLPER ER MED
ATT KOMMA IGÅNG SÅ SNABBT OCH
SMÄRTFRITT SOM MÖJLIGT

INGA PROBLEM – VI HJÄLPER ER ATT KOMMA IGÅNG

SÅ SNABBT OCH SMÄRTFRITT SOM MÖJLIGT

AUKTORISERAD PIX4D ÅTERFÖRSÄLJARE

Som auktoriserad svensk Pix4D återförsäljare erbjuder kvalificerad support och utbildning inom fotogrammetri. På våra utbildningar täcker vi både planering, datainsamling och efterbearbetning av datan.

Vi kombinerar ofta fotogrammetri utbildningarna med våra grundläggande drönarutbildningar.

DRÖNAR & FOTOGRAMMETRIKURS

Om ni är i startgroparna och precis har eller ska börja jobba med drönare och fotogrammetri så kan vi hjälpa er med att komma igång med grundläggande utbildning som ger era anställda en god förståelse för arbetsflödet.

Vi anpassar våra utbildningar efter era behov och förkunskaper men vanligtvis innefattar dom både grunderna med det ni behöver veta för att flyga säkert och effektivt, samt det som är viktigt för att samla in kvalitativ data. Efter att vi har täckt grunderna för själva flygningen så går vi igenom processen med efterbearbetning för att skapa bl. a. punktmoln, ortofoton och höjdmodeller i programvaror som Pix4D eller Agisoft.

Utbildningarna har både teoretiska och praktiska moment och genom att låta era piloter få en övergripande förståelse för bästa praxis och hela arbetsprocessen så kan ni få bättre avkastning på er investering i utrustningen.

KOMPLETTERA ER PHANTOM 4 RTK

För att ni ska få det mesta ut ur er drönare finns en rad med bra tillbehör. Här är några av våra förslag till just Phantom 4 RTK. Landningsmatta och transportväska som skyddar utrustningen, samt Swepos abonnemang för nätverks-RTK.

HOODMAN LAUNCH PAD

Skydda drönaren och speciellt kameran från smuts och damm när ni startar och landar drönaren. Detta skyddar utrustningen och motverkar dåliga bilder pga en dammig kameralins.

HPRC HARD CASE

Förvara och transportera er drönare i en stöttålig och vattentät hard case från HPRC. Med denna väskan har ni allt ni behöver samlat på ett ställe och vet att det är gott skyddat.

SWEPOS NTRIP för drönare

SWEPOS NÄTVERKS-RTK

Med ett Swepos nätverks-RTK kopplar ni upp drönaren via 4G nätet för att motta korrektionsdata via NTRIP. Detta är en enkel och bekväm metod för att flyga med RTK.

KONTAKTA OSS

Är ni intresserade av en offert eller har ni frågor om Phantom 4 RTK eller någon av dom andra produkterna och tjänsterna vi erbjuder så är ni alltid välkomna att kontakta oss för mer information. Ring för en trevlig prat eller skicka ett meddelande så svarar vi så fort vi kan.

KORT OM OSS
MARKNADSLEDANDE SUPPORT

Vårt mål är att hjälpa företag och organisationer med goda drönarlösningar för bland annat inspektion, dokumentation och kartläggning. För oss är kundsupport A och O. Vi drar därför stor nytta av både vår tekniska kunnskap och den praktiska erfarenheten som vårt team har från flera av branscherna vi levererar till.

Kombinationen av vår kunnskap och erfarenhet ihop med vår ambition att alltid sträcka oss lite längre, är det som gör att ni kan vara trygga i att få marknadsledande support när ni väljer att handla av oss.

GRATIS UPPSTART

Vi inkluderar alltid gratis uppstart när ni köper av drönare av oss. Vi startar, uppdaterar och klargör då utrustningen innan leverans.

UTBILDNING

Få maximal avkastning på er investering genom att låta er personal få grundläggande utbildning på er nya utrustning.

SERVICEAVTAL

Undvik onödig stress och låt oss hålla er utrustning i toppskick med regelbunden service och underhåll i vårt servicecenter.