Tundra 2

ROBUST OCH ANPASSNINGAR

För dig som vill ha en drönarplattform som är ”ready to fly” från dag ett men fortfarande kan anpassas efter just dina behov och önskemål så är Tundra 2 från franska Hexadrone en mycket attraktiv modell. 

Den kan anpassas med olika arm/motor konfigurationer för att vara agil och responsiv eller större och mer kraftfull när du ska bära en tyngre nyttolast och behöver längre flygtid. Detta tack vare en smart designlösning som låter dig byta ut armarna snabbt och enkelt.

IP54 - klassing

Du flyger tryggt i dåligt väder med IP54 inträngningsskydd. Drönaren är designad och har genomgått omfattande tester, för både fasta och flytande partiklar, i Hexadrone's testfaciliteter.

MODULÄR DESIGN

Många drönare skryter om att vara modulära, men Tundra 2 är det på riktigt. Med det geniala TR-LOCK systemet växlar du snabbr och enkelt mellan hela ekosystem, med bara fyra skruvar.

PRODUCERAD I EU

För dig som inte önskar att använda kinesiska drönarmodeller är Tundra 2 ett smart val. Den är helt utvecklad och producerad i Frankrike och används även bl. a. av franska försvarsmakten.

100+ nyttolaster

Tundra 2 har redan fått över 100st olika nyttolaster integrerade genom sitt TR-LOCK gränssnitt. Har du behov för andra sensorer så är vi och Hexadrone behjälpliga med integrationer om det önskas.

60 min flytid

Tundra 2 har upp till 60 min flytgid utan nyttolast och med full nyttolast på Endurance versionen har du 30 minutters effektiv flytid. Med en lättare 1.5kg nyttelast kan du få hela 50 minuter flygtid.

VAD KAN DU BÄRA MED TUNDRA 2?

Möjligheterna är nästan oändliga om du håller dig inom nyttolast-kapaciteten, som är 3kg på Urban-versionen, 5kg med Endurance-versionen och 8kg med XL-versionen. Tundra 2 är designad för att vara otroligt flexibel och kan växla mellan olika ekosystem av nyttolaster och sensorer. Detta får dom till genom att använda de smarta [TR-LOCK][TR-MODULE] och [TR-COMM] systemen.

Detta är ett mekaniskt/elektroniskt gränssnitt som enkelt låter dig lägga till eller ta av sensorer, nyttolaster och C2-system. Och hittar du inte en färdig lösning som täcker ditt behov så är drönaren helt öppen för att du ska kunna integrera dina egna nyttolaster. Den har goda mekaniska infästningspunkter och elektroniska inn/utgångar.

VÄXLA MELLAN EKOSYSTEM

Du har inte bara möjlighet att byta mellan sensorer från en producent eller ett ekosystem utan du kan växla mellan hela ekosystem bara genom att byta ut ett [TR-LOCK] och ersätta det med ett annat. Det samma gäller för [TR-MODULE] och [TR-COMM].

Detta är [TR-LOCK]
Detta är ett gränssnitt som används för att växla mellan ekosystem av nyttolaster. Dessa sitter på toppen och undersidan av Tundra 2. Det monteras med fyra skruvar och har direkt koppling till drönares flightcontroller och companion board. Vanligvis används dessa till den huvudsakliga nyttolasten.

Detta är [TR-MODULE]
Detta är ett gränssnitt som används främst till dom mindre modulerna som styr kringutrustning som laseravstandsmätare, fallskärm och andra små nyttolaster på sidorna och bak på drönaren. Även dessa monteras med fyra små skruvar.

Hexadrone [TR-COMM] module for H16 Pro

Detta är [TR-COMM]

Detta är ett gränssnitt som används för att växla mellan ekosystem av kommunikations-system. Exempelvis kanske du ursprungligen har ett behov av en vanlig 2.4GHz radio men i framtiden önskar att använda LTE. Då kan hela kommunikationsmodulen bytas ut med endast 4st skruvar. Redan idag är det ett flertal system som är integrerade. Bl a Thales, L3 Harris, Elsight (4G/5G), Microhard, Simpulse m.m.

Detta är en modul som har en standardiserad och patenterad interface med drönaren och den gör Tundra 2 extremt anpassningsbar för olika miljöer, då du i praktiken kan få nästan vilket kommunikations-system som helst integrerat på kort tid.

YELLOWSCAN

Tundra 2 är kompatibel med alla LiDAR modeller från YellowScan

PHASE ONE

Den bär också kraftfulla kameror från Phase One eller Sony

Wiris ENTERPRISE

Den är väl integrerad med Workswell's IR-kameror

Leica Geosystems

Med hjälp av snabbfäste kan du även flyga med BLK ARC

TRIKOGRAM-SPRIDARE

Ett gott exempel på en väldigt specifik applikation

OCH DETTA ÄR BARA BÖRJAN

Har du något du vill bära så är Tundra 2 klar för jobbet!

DESIGN OCH PRODUKTION I FRANKRIKE

Ingenjörerna på Hexadrone har en otrolig känsla för detaljer och genial design. Nästan alla komponenter är designade in house och om det är möjligt så produceras dom även av lokala partners.

Allt sätts samman i toppmoderna och dedikerade lokaler strax utanför Saint-Etienne, som ligger en knapp timmes resa från Lyon i Frankrike.

PRODUKTION MED HÖG QA/QC

Efter många år i branschen har vi haft möjligheten att se bakom kulisserna hos flera producenter. Det är därför extra gott att kunna säga att produktionen hos Hexadrone håller en otroligt hög nivå.

Komponenterna produceres och testas med otrolig precision och noggrannhet, och sammansättningen av systemen görs med en mycket stor fokus på kvalitét.

TUNDRA 2 OPS

Tundra är designad för att klara dom mest krävande uppdragen. TUNDRA 2 OPS utvecklas för att vara anpassad militärt bruk, är UAF certifierad och används redan av det franska försvaret. Dom har dessutom varit med och gett värdefull insikt för vidareutveckling av drönaren.

TUNDRA 2 OPS bärs med fördel i en ryggsäck som är designad tillsammans med franska försvaret och på mindre än 3 min är drönaren klar för take-off.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFO
ELLER EN DEMO

NORGE – SVERIGE – DANMARK

Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda Tundra 2 till dig som har höga förväntningar på kvalitét och support, och samtidigt vill ha en flexibel och robust plattform.

Kontakta oss redan idag för en oförpliktande prat eller ett möte där vi diskuterar ert behov och hur vi kan hjälpa er.