"Efter kursen kunde vi snabbt få en överblick och situationsförståelse och planera vår insats därefter"

 

 

 

 

 

 

 

Scandinavian Drone besitter flera års samlad erfarenhet av drönare och diverse olika flyguppdrag inom de olika branscherna.
Vi erbjuder genom våra kurser en bättre förståelse för rådande lagstiftningen, säkerhet och luftvärdighet, drönarens olika komponenter och deras funktion, service och underhåll. Vi går igenom den mjukvara som är relevant för ert användningsområde och avslutar med en praktiskt del för att ni ska få en god känsla av hur det är att faktiskt stå med kontrollen i handen.

BRANSCHSPECIFIKA

Vi erbjuder branschanpassade kurser för att ni ska känna er helt trygga med att integrera drönare i er verksamhet. Vi utformar kursen på ett sådant sätt att det blir relevant för just ert användningsområde.

FLEXIBLA

Vi förstår att det kan vara problematiskt att resa långt, särskilt om ni är många. Därför har vi en enkel lösning. Om ni inte har möjlighet att ta er till oss, så kommer vi till er!

INTYG

Alla deltagare får efter varje genomförd och godkänd utbildning ett personligt intyg som bekräftar er nyvunna kompetens.

KURSUTBUD

INTRODUKTIONS-KURS - Grundläggande intro till DJI drönare

Denna kursen är anpassad för dig som inte har någon tidigare erfarenhet från flygning av avancerade drönare eller specifikt DJI drönare. Här ger vi dig en grundläggande introduktion till inställningar, säkerhetsfunktioner samt uppdateringar och kalibreringar som måste göras med jämna mellanrum.

INTRODUKTIONS-KURS - Tekniskt underhåll och Service

Denna kurs är utvecklad för den eller de personer som har ansvar över daglig och periodisk underhåll, service och reparationer. Vi går igenom drönarens olika komponenter, rutiner för service och underhåll samt felsökning och reparationer.

INTRODUKTIONS-KURS - Fotogrammetri & GIS

I denna kurs får ni grundläggande kunskap i läran om fotogrammetri samt en introduktion i GIS (Geographical Information System). Kursen passar er som vill lära er hur ni kan effektivisera arbetsflytet genom att använda drönare.

TYP-KURS - Matrice 200-serien

DJI Matrice 200-serien är en av de mest avancerade och anpassningsbara plattformerna på marknaden. För er som är nya inom flygning eller på någon utav DJI's Enterprise-modeller är det en god investering att utbilda era blivande drönaroperatörer. Vi går igenom drönarens hardware, software, kameror samt funktioner.

TYP-KURS - Phantom 4 RTK

DJI Phantom 4 RTK är en avancerad drönare utvecklad för insamling av noggranna georefererade bilder för användning i fotogrammetri och 3D-mapping. För att få önskat resultat krävs att man är mycket väl insatt i drönarens olika funktioner. Vi tar er igenom allt ni behöver veta för att ta drönaren i bruk ute i fält.

TYP-KURS - Mavic 2 Enterprise

I den här kursen går en erfaren instruktör igenom drönarens olika funktioner och skillnader på Zoom och Dual-modellen. Kursen innehåller också en praktisk del där varje deltagare får flyga själv.

BRANSCH-KURS - Drönare i Räddningstjänsten

En skräddarsydd kurs för er som arbetar inom räddningstjänsten. Lär er att utnyttja drönaren i kritiska situationer där drönarens uppgift är att ge er en god översikt och situationsförståelse, så att ni kan planera era insatser därefter. Ni får en genomgång i programvaran Edgybees som ut utvecklad just för ändamålet.

BRANSCH-KURS - Drönare i Bygg & Anläggning

Bygg & Anläggning är en av de branscher som anses ha störst användning drönare. Med teknologi som utvecklat sig starkt de senaste åren kan drönare effektivisera och förbättra arbetsflytet på många olika sätt. I den här kursen tar vi dig igenom hur ni kan integrera drönare i ert arbete.

BRANSCH-KURS - Drönare i Jordbruk

Drönare i jordbruket kan ge information om hur odlingarna mår, bl.a. vatten- och näringsbehov, skadedjursangrepp och ogräs. I kursen går vi igenom olika typer av drönare, kameror och sensorer som kan vara till nytta i jordbruks-branschen.

BRANSCH-KURS - Drönare i Skogsbruk

Skogbruk är en industri som kan ha väldigt stor nytta av drönare. Vi har därför satt samman en kurs som tar dig igenom de olika bruksområdena och hur du använder drönaren på ett säkert och effektivt sätt.

SKRÄDDARSYDDA KURSER FÖR ERT FÖRETAG

Vi håller skräddarsydda kurser för företag där vi anpassar innehållet utefter era specifika behov. Kursen kan genomföras över en halvdag, heldag eller löpa över flera dagar och kombineras med både teori och praktik.

 

Vill ni boka kurs eller få mer information?