PIX4D

Från programvaran Mapper som i många år var branschstandarden så har dom under åren utvecklat ett ekosystem av programvaror som täcker dom allra flesta behoven och bruksområderna. I dag är det Matic, Survey och Cloud Advanced som är dom mest populära programvarorna från Pix4D, tillsammans med deras mobilapplikation Catch Professional.

Läs vidare för att få en översikt över alternativen och mer information om dom, eller kontakta oss om du vill ha mer personliga råd om vilket val som kan vara rätt för er.

Varför köpa Pix4D från oss?

Vi har jobbat tillsammans med Pix4D sedan 2018 och är dem återförsäljaren med mest erfarenhet och kunskap om deras produkter. Vi har därför utvecklat ett tätt samarbeta där vi kan erbjuda god support och utbildning på deras programvaror. Genom detta täta samarbetet har vi nu nått statusen Premium Reseller och kan leverera licensnycklar samma dag som du beställer.

  • Vi har jobbat med Pix4D sedan 2018
  • Vi har ett mycket tätt samarbete med Pix4D
  • Vi är Premium Reseller och certifierat träningscenter
  • Vi kan leverera licensnycklar samma dag som du beställer

Ta gärna kontakt med oss för mer information eller frågor kring deras produkter.

Pix4D & Emlid Scanning Kit

Förvandla din iPhone till en RTK Rover

Genom ett samarbete mellan Emlid och Pix4D så har dom tagit fram en lösning där Emlid Reach RX monteras på ett lätt handtag tillsammans med en iPhone och låter dig scanna med RTK noggrannhet genom Pix4D Catch Professional.

Enkel uppkoppling mot NTRIP
I appen kan du konfigurera NTRIP precis som du gör med en RTK-drönare eller vanlig GNSS utrustning, så att du kan motta korrektioner i realtid och få centimeter-noggranhet på bilderna du tar med telefonen.

Automatisk datafångst och processering
Bilderna tas automatiskt med förinställd överlapp efterhand som du rör dig över ett område. När du är färdig med bildfångsten kan du enkelt ladda upp bilderna för processering i Pix4D Cloud eller exportera dom för manuell processering i t ex Pix4D Mapper eller Matic. Använder du viDoc RTK på en iPhone eller iPad med LiDAR så kan Pix4D Cloud och Matic använda sig av LiDAR-datan för att optimera resultaten i processeringen.

AR-overlay
Du kan också visualisera inmätta punkter eller existerande projekt från Pix4D Cloud genom den nya AR-overlay funktionen. Ett praktiskt sätt att identifiera existerande objekt under jord innan grävarbete kan påbörjas.

In The Box

  • Emlid Reach RX
  • Hard Case
  • Autotags (5x)
  • USB-C kabel
  • Handtag
  • SP Connect mobiltelefon-skal

 

Vill du testa själv?
Vi har flera kit som du kan få testa innan du eventuellt ska köpa det. Kontakta Martin på 0704049049 eller martin@scandinaviandrone.se för mer information.

EXEMPLET OVANFÖR

Modellen ovanför skapades på under 5 minuter i fält, genom installera, starta upp och konfigurera viDoc RTK och därefter gå ett varv runt gropen och automatiskt låta Pix4D Catch ta bilderna (82st). Dom laddades därefter upp i Pix4D Cloud och skapade färdiga resultaten på 16 minuters processering.

Obs!
Du har mer verktyg tillgängliga i Pix4D Cloud än i den inbyggda modellen ovan.

PROGRAMVAROR

MATIC

Pix4D Matic är utvecklad delvis för att ta över där som Mapper möter utmaningar. T ex när det kommer til större projekt eller långa korridorer så är detta programvaran som levererar bäst. Den har också ett väldigt modernt och brukarvänligt gränssnitt som gör den enkel att jobba i och är tätt sammanlänkad med Pix4D Survey.

SURVEY

Pix4D Survey är den mest unika programvaran i Pix4D's portfölj då den inte används för att jobba med redan existerande punktmoln som är skapade med fotogrammetri eller LiDAR. I Survey utför du bland annat klassning och vektorisering eller skapar terrängmodeller och konturlinjer som du kan exportera för CAD.

CLOUD

Pix4D Cloud är en bra lösning för er som snabbt och enkelt vill kunna skapa punktmoln, ortofoto och höjdmodeller utan att ha förkunskaper eller tillgång till en kraftfull dator. Du laddar upp bilderna i molnet och får färdiga resultat efter en stunds processering. I dom färdiga resultaten kan du bl. a. mäta, ladda ner eller dela resultaten med andra.

CLOUD ADVANCED

För er som har litte större krav så ger Cloud Advanced lite mer funktioner än vanliga Cloud. Här kan du använda markstöd (GCP'er) för högre noggranhet. Du kan också lägga in ritningsunderlag för att kontrollera att utfört arbete är gjort i enlighet med planen, och en tidslinje som låter er spåra utvecklingen över tid.

REACT

Pix4D React är främst utvecklad för bl. a. räddningstjänst som behöver snabb översikt över ett område. Med sin unika algoritm går processeringen mycket fort även på en mindre kraftfull dator och du kan även jobba offline. Resultaten du får ut är bl. a. 2D ortofoto och höjdmodell. I dessa kan du mäta, märka ut viktiga objekt och dela allt med andra.

FIELDS

Pix4D Fields är en 2D programvara som är utvecklad för lantbruk och analys av planthälsa, speciellt i forskningsmiljö. Du kan använda både RGB och multispektrala data för att skapa ortofoto och indexkartor. Dessa kan därefter analyseras och läggas till grund för doseringskartor som på sikt ger bättre skörd och mer effektiv drift av lantbruket.

INSPECT

Pix4D Inspect är utvecklad för att skapa 3D punktmoln som änvänds till att förvalta och inspektera olika typer av infrastruktur, som telecom-torn m.m. Du startar med Pix4D Scan för att flyga och samla bilder som därefter processeras online. I det färdiga punktmolnet kan du inspektera och planera underhåll, reparationer eller installationer av ny utrustning i exempelvis ett telecom-torn.

MAPPER

Pix4D Mapper är på många sätt basprodukten för fotogrammetri och vad många kallar för den Schweitzistka kniven. Den kan hantera många olika bildformat och har verktygen du behöver för att skapa punktmoln, 3D Mesh, ortofoton och höjdmodeller med hög kvalitet och noggranhet. Detta gör den till ett säkert kort för dom flesta.

APPLIKATIONER

CAPTURE PRO

Dette är en applikation för flygning av kartläggningsuppdrag med drönare. Om du har en giltig licens för någon av Pix4D's programvaror så kan du använda Capture Pro gratis genom att logga in med din användare.

CATCH

Dette är en gratis applikation som är utvecklad för mobiltelefoner och surfplattor och kan användas för att ta bilder automatiskt. När du tagit bilderna kan du ladda upp dom till Pix4D Cloud eller använda dom för processering manuellt i Mapper eller Matic.

SCAN

Pix4D Scan är en gratis applikation för flygning av mer kompliserade flighter för inspektionssyfte. Den är utvecklad för att ta bilder som sedan laddas upp och processeras i molnet i Pix4D Inspect.

VI HJÄLPER ER IGÅNG

Om kartläggning med drönare är nytt för er så kan vi hjälpa er att komma igång. När ni köper ett komplett paket som innehåller både drönare och programvara så inkluderar vi en genomgång av arbetsflytet efter att utrustningen är levererad.

Önskar ni en mer omfattande kurs så kan vi också hjälpa er med detta. Ta kontakt så hittar vi en bra lösning.